Tuunatut ranskalaiset

G
4 annosta

Valmistusohje

1 kg kiinteitä perunoita 
4 rkl rypsiöljyä 
1 tl suolaa 
1 tl mustapippuria 
2 dl tummaa soijarouhetta 
0,5 tl chilirouhetta 
2 tl savupaprikajauhetta 
1 tl jeeraa 
1 tl oreganoa 
1 rkl soijakastiketta 
2 dl vettä 
puolikas kasvisliemikuutio 
2 dl puolukoita 
2 dl kasvipohjaista jogurttia tai fraichea (esim. Oddly-Good Greek-style gurt) 
tuoreyrttiä maun mukaan (esim. korianteria, persiljaa tai minttua) 
Lisäksi:
pikkelöytyä punasipulia

  1. Tee ensin pikkelöity punasipuli Marttojen ohjeella.
  2. Pese perunat ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa perunat ohuiksi ranskanperunoiksi. Levitä perunat uunipellille. Lisää 2 rkl rypsiöljyä, suola ja mustapippuri ja sekoita. Paista 220-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä. 
  3. Valmista perunoiden paistuessa soijarouhe. Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä paistinpannussa. Lisää chili, savupaprika, jeera ja oregano. Kuumenna mausteita hetki. 
  4. Lisää soijarouhe pannulle ja sekoittele, kunnes rouhe on kuumentunut ja mausteinen öljy imeytynyt siihen. Lisää sitten soijakastike, vesi ja kasvisliemikuutio. Paista sekoitellen, kunnes neste on haihtunut ja soijarouhe on murumaista. 
  5. Ripottele valmis soijarouhe kypsien perunoiden päälle ja laita pelti vielä uuniin muutamaksi minuutiksi. Survo sillä välin puolukat haarukalla kulhossa. Lisää puolukoihin hieman sokeria, jos haluat. 
  6. Ota pelti uunista, levitä päälle pikkelöityä punasipulia, kasvipohjaista jogurttia tai fraichea, puolukkasurvosta sekä silputtua yrttiä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.05 kg CO2 ekv
  • Energia 394 kcal/annos
  • Rasva 16.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 15.7 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 41.4 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Kuitu, kokonais- 5 g
  • Natrium 1013.1 mg
  • Kalsium 77.4 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • C-vitamiini 24.2 mg