Tyrni-porkkanahillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/4c10de7e-6666-487f-8717-a2886008012b.jpg
Tyrni-porkkanahillo
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Marjat
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
300 g porkkanaa
100 g tyrnimarjoja
2 dl hillosokeria
Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä ne kypsiksi. Ota keitinvedestä noin 1 dl talteen ja kaada loppu vesi pois. Lisää porkkanoiden joukkoon tyrnimarjat ja soseuta seos tasaiseksi. Lisää joukkoon noin 1 dl keitinvettä.
Lisää kattilaan hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.
- Energia 49 kcal/annos
- C-vitamiini 9.2 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 6.5 mg
- Natrium 3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Sokerit 11.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.9 g
- Proteiini 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.3 g
Pääraaka-aineet
-
300 gPorkkana
-
100 gTyrnimarja
-
200 gSokeri