Tyrni-porkkanahillo

G
20 annosta

Valmistusohje

300 g porkkanaa
100 g tyrnimarjoja
2 dl hillosokeria

Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä ne kypsiksi. Ota keitinvedestä noin 1 dl talteen ja kaada loppu vesi pois. Lisää porkkanoiden joukkoon tyrnimarjat ja soseuta seos tasaiseksi. Lisää joukkoon noin 1 dl keitinvettä.

Lisää kattilaan hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.

  • Energia 49 kcal/annos
  • C-vitamiini 9.2 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 6.5 mg
  • Natrium 3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 11.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.9 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.3 g