Tyrnitahna
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/04/Tyrnitahna.jpg
Tyrnitahna
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
- Vappu
Valmistusohje
4 kananmunan keltuaista
2 dl sokeria
0,75 dl tyrnimehua
50 g voita (huoneenlämpöistä)
1 tl vaniljasokeria
- 1. Vatkaa liedellä kuumassa vesihauteessa keltuaisia ja sokeria kunnes vaahto muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Voit halutessasi käyttää sähkövatkainta.
- 2. Lisää joukkoon mehu vähitellen, koko ajan vatkaten.
- 3. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa vähän jäähtyneen seoksen joukkoon pehmeä voi.
- 4. Mausta tahna vaniljasokerilla.
- 5. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen käyttöä.
- 6. Tahna sopii hyvin esimerkiksi Vappukukkien täytteeksi.
Testattu Marttakeittiössä