Unelmatorttu herukkakompotilla

Perinteisen unelmatortun täytteenä on vain täyteläistä voikreemiä. Voit lisätä herukkakompottia täytteeksi tai tarjoilla sen erikseen tortun kanssa.

G
4 annosta

Valmistusohje

1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1½ dl sokeria
Lisäksi 1 rkl sokeria

Voikreemi:
100 g voita tai margariinia (huoneenlämpöisenä)
1 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
(2 rkl appelsiinimehua)

Herukkakompotti:
500 g mustaherukoita (pakaste tai tuore, pakasteena n. 8 dl)
1 dl sokeria
(luomu)appelsiini

  1. Tee ensin herukkakompotti, jos aiot käyttää sitä täytteenä. Mittaa kattilaan mustaherukat ja sokeri. Pese appelsiini ja vuole sen kuoren oranssi pintaosa kuorimaveitsellä kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, tai kunnes kompotti saostuu hieman. Jäähdytä.
  2. Valmista torttupohja. Sekoita perunajauho, kaakaojauho ja leivinjauhe keskenään.
  3. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota sähkövatkaimella tai monitoimikoneella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Siivilöi kuivat aineet siivilän läpi vähän kerrallaan muna-sokerivaahtoon ja sekoita esimerkiksi nuolijalla.
  5. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 7–10 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä.
  6. Levitä puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille 1 rkl sokeria. Kumoa torttupohja siihen heti paiston jälkeen ja poista paistoleivinpaperi. Anna jäähtyä puhtaan liinan alla.
  7. Valmista sillä välin voikreemi. Notkista voi kulhossa vatkaimella. Lisää tomusokeri ja tuorejuusto (sekä halutessasi appelsiinimehu) ja sekoita tasaiseksi.
  8. Levitä voikreemi jäähtyneelle torttupohjalle. Jos käytät herukkakompottia täytteessä, valuta noin kolmasosa herukkakompotista raidoiksi kreemin päälle. Kääri torttulevy tiukahkolle rullalle. Voit tarjoilla sen heti tai antaa jähmettyä hieman jääkaapissa. Lopun kompotin voit tarjoilla tortun kanssa.


Vinkki: Valmiin kääretortun voi pakastaa. Sulata jääkaapissa.

Hiilijalanjälki
1.58 kg CO2 ekv
  • Energia 842 kcal/annos
  • Rasva 42.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 24.9 g
  • Proteiini 11.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 108.8 g
  • Sokerit 81.5 g
  • Kuitu, kokonais- 8.9 g
  • Natrium 507.6 mg
  • Kalsium 354.5 mg
  • Rauta 3.7 mg
  • C-vitamiini 172.1 mg