Uunijäätelö
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/01/1D2A8056-1.jpg
Uunijäätelö
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kevät
- Marjat
Valmistusohje
muutamia keksejä ja/tai kahvikakunpala
noin 5 dl (vanilja)jäätelöä
noin 2 dl (pakaste)marjoja, vadelmia, mansikoita tms.
0,5 dl mantelilastuja tai rouhittuja pähkinöitä
3 kananmunan valkuaista
1 dl tomusokeria
- Riko keksit ja/tai kakunpalat uuni- tai piirakkavuoan (halkaisija noin 18 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä osa rouheiksi paloiksi.
- Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaisten joukkoon puolet sokerista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista vatkauksen puolessa välissä.
- Leikkaa jäätelö kuutioiksi ja asettele keksimurusten päälle. Lisää marjat. Peitä ainekset huolellisesti valkuaisvaahdolla ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Laita vuoka 250-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, eli kunnes marengin pinta on saanut väriä. Tarjoa uunijäätelö välittömästi.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.32 kg CO2 ekv
- Energia 216 kcal/annos
- Rasva 11.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
- Proteiini 5.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.2 g
- Sokerit 21 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 74.4 mg
- Kalsium 107.9 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 5.6 mg
Pääraaka-aineet
-
60 gTomusokeri
-
3 kplKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta
-
30 gManteli
-
100 gVadelma
-
500 gJäätelö, kermajäätelö
-
60 gKeksi, kaurakeksi, teollinen