Uunijäätelö

8 annosta

Valmistusohje

muutamia keksejä ja/tai kahvikakunpala
noin 5 dl (vanilja)jäätelöä
noin 2 dl (pakaste)marjoja, vadelmia, mansikoita tms.
0,5 dl mantelilastuja tai rouhittuja pähkinöitä
3 kananmunan valkuaista
1 dl tomusokeria

  1. Riko keksit ja/tai kakunpalat uuni- tai piirakkavuoan (halkaisija noin 18 cm) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä osa rouheiksi paloiksi.
  2. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaisten joukkoon puolet sokerista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista vatkauksen puolessa välissä.
  3. Leikkaa jäätelö kuutioiksi ja asettele keksimurusten päälle. Lisää marjat. Peitä ainekset huolellisesti valkuaisvaahdolla ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
  4. Laita vuoka 250-asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, eli kunnes marengin pinta on saanut väriä. Tarjoa uunijäätelö välittömästi.

    Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.32 kg CO2 ekv
  • Energia 216 kcal/annos
  • Rasva 11.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.2 g
  • Sokerit 21 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 74.4 mg
  • Kalsium 107.9 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 5.6 mg