Uunijuuressalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

3 palsternakkaa
4 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 ps (200 g) vihreitä papuja paloina (pakaste)
2 ruukkua tammenlehväsalaattia
1 prk (200 g) raejuustoa

1.Kuori juurekset. Leikkaa ne pitkiksi isohkoiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Lisää joukkoon öljy ja mausteet, sekoita.
2.Levitä juuressuikaleet leivinpaperin päälle uunipellille.
3.Paista 225-asteissa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes juurekset ovat paahtuneet.
4.Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan, valuta hyvin.
5.Revi salaatti laakeaan tarjoiluastiaan ja asettele päälle juuressuikaleet sekä pavut.
6.Ripottele päälle raejuustoa ja tarjoa salaatti valitsemasi salaatinkastikkeen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 184 kcal/annos
  • C-vitamiini 32.3 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 147.8 mg
  • Natrium 755.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.1 g
  • Sokerit 8.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.3 g
  • Proteiini 11.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 7.4 g