Uunikasvikset

G
6 annosta

Valmistusohje

Valitse muutama näistä kasviksista:
Porkkanaa
Palsternakkaa
Lanttua
Naurista
Punajuurta
Kesäkurpitsaa
Kukkakaalia, parsakaalia, romanescoa

0,5 dl öljyä (riippuen kasvisten määrästä)
Mustapippuria
Suolaa
Yrttejä

1. Huuhtele kasvikset. Kuori ja pilko porkkanat ja palsternakat isoiksi tikuiksi, pilko kesäkurpitsa ja parsakaali suupaloiksi. Laita ne kulhoon.
2. Lisää kasviksien joukkoon öljy ja mausteet. Sekoita. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3. Paista 200-225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Vinkki! Valitse kasvikset satokauden mukaan: Kesäaikaan kannattaa suosia avomaalla kasvatettuja vihanneksia, kuten kesäkurpitsaa ja parsa- ja kukkakaalia, syksyllä kurpitsaa, romanescoa, papuja, talvella varastokasviksia kuten porkkanaa, palsternakkaa, punajuurta, kaalia, lanttua ja naurista.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.42 kg CO2 ekv
  • Energia 95 kcal/annos
  • Rasva 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.6 g
  • Sokerit 5.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 230.5 mg
  • Kalsium 46.6 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 37.3 mg