Uuniriisipuuro

G
4 annosta

Valmistusohje

1 l maitoa
2 dl puuroriisiä
1 tl suolaa

Voiteluun: voita tai margariinia

1. Voitele uunivuoka (n. 2 litraa) ja mittaa puuroainekset suoraan vuokaan.
2. Kypsennä uuniriisipuuroa uunissa 175°C:ssa  noin 1,5 tuntia. Hyödynnä jälkilämpö.
3. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Peitä tarvittaessa.
4. Anna uuniriisipuuron vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
5. Tarjoa esimerkiksi herkullisen sekahedelmäkeiton kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.48 kg CO2 ekv
  • Energia 308 kcal/annos
  • Rasva 9.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Proteiini 11.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 47.4 g
  • Sokerit 12 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 535.6 mg
  • Kalsium 333.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 2.6 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus