Uunissa paahdetut juurekset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4301.jpg
Uunissa paahdetut juurekset
Valmistusohje
½ lanttu
4 porkkanaa
3 palsternakkaa
2 punajuurta
5 perunaa
3-4 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1 tl timjamia
suolaa
- Kuori juurekset ja perunat ja leikkaa ne paloiksi. Pane kasvikset kulhoon.
- Sekoita öljy, hunaja ja mausteet keskenään ja kaada kasvisten päälle.
- Sekoita kasviksia niin, että mausteöljy leviää tasaisesti. Levitä kasvikset uunipellille.
- Paahda uunissa 225°C:ssa 15 minuuttia. Kääntele kasviksia ja paahda vielä toiset 15 minuuttia.
- Tarkista kypsyys.
Testattu Marttakeittiössä
0.46 kg CO2 ekv
- Energia 147 kcal/annos
- Rasva 6.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24 g
- Sokerit 9.1 g
- Kuitu, kokonais- 4.6 g
- Natrium 160.7 mg
- Kalsium 46.8 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 26.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 rklHunaja
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlTimjami
-
3 1/2 rklRypsiöljy
-
300 gPeruna, kuorittu
-
160 gPunajuuri
-
450 gPalsternakka
-
4 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
150 gLanttu