Uusien perunoiden keittäminen
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/06/perunat_marttaliitto_h-2-1.jpg
Uusien perunoiden keittäminen
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
Valmistusohje
1 kg varhaisperunoita
vettä
karkeaa merisuolaa
tuoreita tillinvarsia
Lisäksi:
tuoretta, hienonnettua tilliä
- Pese vastanostetut varhaisperunat juuresharjalla harjaten puhtaiksi ja kuorettomiksi. Laita ne kulhoon kylmään, raikkaaseen veteen odottamaan.
- Keitä vesi perunakattilassa kiehuvaksi. Mausta karkealla suolalla 1 tl suolaa/ 1l vettä.
- Lisää perunat, isot ensin, keskikokoiset ja lopuksi pienimmät mukulat siten että, vesi peittää juuri ja juuri perunat. Kaada ylimääräinen vesi tarvittaessa pois.
- Lisää tillin varret.
- Anna perunoiden kiehua kevyesti poreillen. Keittoaika vaihtelee koon mukaan: 8–12 minuuttia joskus 15–20 minuuttiakin. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla tai pienellä haarukalla.
- Valuta keitinvesi tarkkaan pois kattilasta. Poista tillinvarret.
- Aseta perunoiden päälle muutama arkki talouspaperia tai puhdas astiapyyhe imemään kosteutta ja sulje kattila kannella. Kun perunat ovat täysin kuivahtaneet, lisää niille tuoretta, hienonnettua tilliä.Tarjoa perunoiden kanssa esimerkiksi savukalaa, grillattua makkaraa ja kermaviili- tai jogurttikastiketta.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
Vinkki! Perunanpesuhanskoilla irtoavat perunankuoret helposti. Pestyistä perunoista irtoavat kuoret myös juuresveitsellä kevyesti rapsuttamalla.
Tähteeksi jääneet kylmät perunat voi tarjota ruisleivän päällä, salaatissa tai grillattuna.
Katso video
0 kg CO2 ekv