Vaalea sieni-kurpitsakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/05/MARTAT_Retki_keitto_vaaka_H.jpg
Vaalea sieni-kurpitsakeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Kesä
- Retkiruoka
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
2 dl hienonnettuja vaaleaorakkaita, herkkusieniä tai tatteja
1 sipuli
1 kesäkupritsa
2 rkl öljyä
4 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
ripaus valkopippuria
0,5 dl hienonnettua tilliä
0,5 tl kuivattua timjamia
1-2 ruokakermaa
- Paloittele sienet ja kypsennä ne pannulla.
- Hienonna sipuli ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
- Laita kasariin öljy ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja kesäkurpitsat. Paista muutama minuutti.
- Sekoita joukkoon jauhot ja anna turvota hetki.
- Lisää vesi ja liemikuutio, sekoita.
- Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia.
- Lisää kerma ja kuumenna.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
Vinkki: Pakkaa kuuma keitto ruokatermokseen ja nauti retkieväänä.
Testattu Marttakeittiössä
u003ch4u003eTämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! u003ca href=u0022https://www.martat.fi/sovellus/u0022u003eLataa se sovelluskaupasta! u003c/au003eu003c/h4u003e
0.48 kg CO2 ekv
- Energia 184 kcal/annos
- Rasva 10.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
- Proteiini 4.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.3 g
- Sokerit 4.9 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 793.7 mg
- Kalsium 49.2 mg
- Rauta 2.8 mg
- C-vitamiini 20 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gKerma, kahvikerma, kevyt, rasvaa 10 %, vl
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
60 gVehnäjauho, valkoinen
-
2 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 iso annos (200.0 g)Sieni tatti, hapero
-
300 gKesäkurpitsa, zucchini