Vadelma-lakritsihillo

G
20 annosta

Valmistusohje

200 g vadelmia 
0,5 dl sokeria 
2 rkl vettä 
2 tl raakalakritsijauhetta tai 5 Lakrisal-pastillia 

  1. Pane vadelmat, sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia. 
  2. Jos käytät lakritsipastilleja, murskaa ne jauheeksi. Sekoita raakalakritsi- tai pastillijauhe hieman jäähtyneeseen hilloon. Maista ja lisää lakritsia maun mukaan. 

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
  • Energia 15 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 3.6 g
  • Sokerit 2.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 2.6 mg
  • Kalsium 2.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 2.6 mg