Vadelma-lakritsihillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/08/vadelmahillo_h.jpg
Vadelma-lakritsihillo
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Marjat
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
200 g vadelmia
0,5 dl sokeria
2 rkl vettä
2 tl raakalakritsijauhetta tai 5 Lakrisal-pastillia
- Pane vadelmat, sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia.
- Jos käytät lakritsipastilleja, murskaa ne jauheeksi. Sekoita raakalakritsi- tai pastillijauhe hieman jäähtyneeseen hilloon. Maista ja lisää lakritsia maun mukaan.
Testattu Marttakeittiössä
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 15 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.1 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 3.6 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 2.6 mg
- Kalsium 2.9 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 2.6 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gVadelmat
-
8.35 gLakritsi
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
42.5 gSokeri