Vadelmavinegretti

Vadelmavinegretti on kauniin vaaleanpunainen. Kokeile myös muita marjoja kuten tyrniä tai puolukkaa. Vaihtelua saat myös käyttämällä erilaisia etikoita.

G
10 annosta

Valmistusohje

0,75 dl rypsiöljyä
0,75 dl omenaviinietikkaa
1 dl vadelmia
2 rkl hunajaa
Ripaus mustapippuria
Ripaus suolaa

  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneen leikkuriterällä.
  2. Tarjoa salaatin kanssa. Kastike säilyy jääkaapissa noin kuukauden.
Hiilijalanjälki
0.05 kg CO2 ekv
  • Energia 75 kcal/annos
  • Rasva 6.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.8 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 77.7 mg
  • Kalsium 2.9 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 2.1 mg

Testattu Marttakeittiössä