Vadelmavinegretti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_sailonta_vadelmavinegretti_briesalaatti_vaaka_h.jpg
Vadelmavinegretti
Vadelmavinegretti on kauniin vaaleanpunainen. Kokeile myös muita marjoja kuten tyrniä tai puolukkaa. Vaihtelua saat myös käyttämällä erilaisia etikoita.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Marjat
- Salaatit
- Säilöntä
Valmistusohje
0,75 dl rypsiöljyä
0,75 dl omenaviinietikkaa
1 dl vadelmia
2 rkl hunajaa
Ripaus mustapippuria
Ripaus suolaa
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneen leikkuriterällä.
- Tarjoa salaatin kanssa. Kastike säilyy jääkaapissa noin kuukauden.
0.05 kg CO2 ekv
- Energia 75 kcal/annos
- Rasva 6.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 0.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.8 g
- Sokerit 3.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 77.7 mg
- Kalsium 2.9 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
2 gSuola, pöytäsuola
-
2 gMustapippuri
-
2 rklHunaja
-
50 gVadelma
-
75 gOmenaviinietikka
-
67.5 gRypsiöljy