Välimerelliset pikkukalat Itämerestä
Valmistusohje
6 henkilölle alkupalaksi / 15 min per päivä / 3 päivää etukäteen
Ainekset
300-400 g tuoreita silakkafileitä
5 dl valkoviinietikkaa (tai sherry / punaviinietikkaa)
5 dl oliiviöljyä
3 valkospulinkynttä
Lehtipersiljaa
Suolaa ja pippuria
Työvaiheet
Päivä 1.
Huuhtele fileet ja poista nahka. Lado fileet kerroksittain laakeaan astiaan ja ripottele hieman suolaa väliin. Peitä fileet etikalla ja anna fileiden kypsyä noin vuorokausi jääkaapissa kannen alla.
Päivä 2.
Valuta etikkaliemi pois ja asettele fileet jälleen kerroksittain. Ripottele väliin valkosipulisilppua, lehtipersiljaa, suolaa ja mustapippuria. Peitä fileet kauttaaltaan oliiviöljyllä ja anna kalojen marinoitua vuorokausi.
Päivä 3.
Kalat ovat valmiita syötäväksi ja säilyvät kannellisessa astiassa noin viikon verran.