Välimeren perunaterriini
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/perunaterriininetti.jpg
Välimeren perunaterriini
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
noin 800 g jauhoisia perunoita
1 rasia tuoretta pinaattia (noin 80 g)
3–4 kevätsipulia
½ dl tuoretta hienonnettua timjamia
½ sitruunan kuori raastettuna
noin 150 g vuohenjuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
3 dl ruokakermaa
2 munaa
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
koristeluun:
aurinkokuivattuja tomaatteja
timjaminoksia
- Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (noin 2 l).
- Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna pinaatit ja sipulit. Sekoita keskenään pinaatti, sipuli, timjami ja sitruunankuori.
- Lado vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, yrttiseosta, murennettua vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Laita päällimmäiseksi perunakerros.
- Sekoita keskenään kerma ja munat. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä terriiniä uunissa 175°C:ssa 1 ½-2 tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista kypsyys esim. puisella grillivartaalla.
- Kumoa jäähtynyt terriini leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi.
- Koristele aurinkokuivatuilla tomaateilla ja timjaminoksilla.
0.62 kg CO2 ekv
- Energia 193 kcal/annos
- Rasva 8.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.4 g
- Proteiini 8.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.9 g
- Sokerit 3 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 723.3 mg
- Kalsium 97.4 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 31.3 mg
Pääraaka-aineet
-
10 gTimjami, tuore
-
25 gTomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
55 gTomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
-
150 gJuusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
-
1 tlSitruunankuori
-
10 gTimjami, tuore
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
80 gPinaatti
-
800 gPeruna, kuorittu