Välimeren perunaterriini

G
8 annosta

Valmistusohje

noin 800 g jauhoisia perunoita
1 rasia tuoretta pinaattia (noin 80 g)
3–4 kevätsipulia
½ dl tuoretta hienonnettua timjamia
½ sitruunan kuori raastettuna
noin 150 g vuohenjuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
3 dl ruokakermaa
2 munaa
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria

koristeluun:
aurinkokuivattuja tomaatteja
timjaminoksia

  1. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen leipävuoka (noin 2 l).
  2. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna pinaatit ja sipulit. Sekoita keskenään pinaatti, sipuli, timjami ja sitruunankuori.
  3. Lado vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, yrttiseosta, murennettua vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Laita päällimmäiseksi perunakerros.
  4. Sekoita keskenään kerma ja munat. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan.
  5. Kypsennä terriiniä uunissa 175°C:ssa  1 ½-2 tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista kypsyys esim. puisella grillivartaalla.
  6. Kumoa jäähtynyt terriini leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi.
  7. Koristele aurinkokuivatuilla tomaateilla ja timjaminoksilla.
Hiilijalanjälki
0.62 kg CO2 ekv
  • Energia 193 kcal/annos
  • Rasva 8.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.4 g
  • Proteiini 8.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.9 g
  • Sokerit 3 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 723.3 mg
  • Kalsium 97.4 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 31.3 mg