Valkoinen lehtikaali-pestopizza

2 annosta

Valmistusohje

0,5 annosta hiivataikinaa

Tuorejuustokastike

150 g vegaanista tuorejuustoa
1 dl ravintohiivahiutaleita
1 sitruunan kuori ja mehu
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria

Täytteet

1 annos lehtikaalipestoa tai valmista pestoa
1 pieni punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja

  1. Valmista tuorejuustokastike: Pese ja raasta sitruunan kuori kulhoon. Purista joukkoon mehu ja lisää muut tuorejuustokastikkeen ainekset. Sekoita keskenään tasaiseksi
    massaksi. Laita kastike jääkaappiin tekeytymään.
  2. Valmista lehtikaalipesto tai käytä valmista pestoa. Pilko punasipuli sekä kirsikkatomaatit.
  3. Levitä pizzapohjan päälle tuorejuustokastike ja muut täytteet. Paista 225 asteessa 12–15 minuuttia.
  • Energia 1042 kcal/annos
  • Rasva 36 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
  • Proteiini 41.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 157.3 g
  • Sokerit 15.6 g
  • Kuitu, kokonais- 28.1 g
  • Natrium 1518.2 mg
  • Kalsium 140.4 mg
  • Rauta 9.7 mg
  • C-vitamiini 19.3 mg