Valkosipulisilakat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/valkosipulisilakat.jpg
Valkosipulisilakat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
1 kg silakoita tai 500-600 g silakkafileitä
Mausteliemi:
4 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl väkiviinaetikkaa
Kastike:
1 dl kermaviiliä
1-3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
hivenen sokeria
1 maustemitta pippuria
1 tl rakuunaa
3 rkl tilli- tai persiljasilppua
1. Liota silakkafileitä noin 6 tuntia mausteliemessä.
2. Valuta fileet. Jos haluat, voit poistaa fileistä nahan.
3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja pane fileet siihen maustumaan.
4. Anna fileiden maustua kylmässä noin vuorokausi.
1 kg CO2 ekv
- Energia 227 kcal/annos
- Rasva 13.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.8 g
- Proteiini 23 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.5 g
- Sokerit 1.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 1354.2 mg
- Kalsium 161.6 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 1.2 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklTilli, tuore
-
1 tl, lehdetRakuuna, kuivattu
-
1/2 tlSokeri
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
7 gValkosipuli
-
1 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
3 rklVäkiviinaetikka
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
550 gSilakkafilee
-
1/6 tlMustapippuri