Valkosuklaa-karpalojuustokakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/11/MARTAT_Joulu_valkosuklaajuustokarpalokakku_vaaka_H.jpg
Valkosuklaa-karpalojuustokakku
-
Avainsanat:
- Joulu
- Jälkiruoat
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
Pohja
150 g piparkakkuja
75 g voita
Täyte
n. 300 g valkosuklaata
600 g mascarpone- tai tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3 dl karpaloita
Koristeluun
Karpaloita, valkosuklaata, pipareita, tomusokeria
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.
- Hienonna piparkakut yleis- tai monitoimikoneessa tai laita ne muovipussiin ja murskaa kaulimella.
- Sulata voi ja lisää joukkoon piparimurut.
- Painele pipariseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
- Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri sähkövatkaimella.
- Lisää joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa. Vatkaa tasaiseksi.
- Sekoita karpalot joukkoon varoen.
- Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita.
- Nosta kakku jähmettymään jääkaappin yön yli.
- Koristele kakku ennen tarjoilua piparimuruilla, karpaloilla ja rouhitulla valkosuklaalla.
- Energia 371 kcal/annos
- C-vitamiini 1.9 mg
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 104.1 mg
- Natrium 288.8 mg
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Sokerit 18 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.2 g
- Proteiini 5.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 18.2 g
- Rasva 29.2 g
Pääraaka-aineet
-
150 gKeksi, piparkakku, teollinen
-
75 gVoi
-
400 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %
-
330 gKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
150 gvalkosuklaa
-
100 gPuolukka