Vanhan ajan makaronilaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/makaronilaatikko_vanhan_ajan_kuva_helena_kokkonen.jpg
Vanhan ajan makaronilaatikko
-
Avainsanat:
- Liha
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 l vettä
2 tl suolaa
200 g makaronia
Munamaito:
2 munaa
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
¼ tl valkopippuria
(Pinnalle: korppujauhetta)
- Jos käytät pitkiä makaroneja, katko ne ensin. Pane makaronit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kypsiksi ilman kantta. Siivilöi vesi pois ja pane makaronit voideltuun uunivuokaan.
- Valmista munamaito vatkaamalla aineet kevyesti keskenään. Kaada munamaito vuokaan. Makaronien tulee peittyä. Nostele makaroneja hiukan haarukalla. Jos haluat, voit ripotella pinnalle korppujauhetta.
- Kypsennä uunissa 150–180°C:ssa 1–1,5 tuntia, niin että munamaito on hyytynyt.
–
Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
Hiilijalanjälki
0.41 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 289 kcal/annos
- Rasva 6.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 13.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 49.4 g
- Sokerit 10.5 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 1987.4 mg
- Kalsium 222.6 mg
- Rauta 2.5 mg
- C-vitamiini 1.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 rklSokeri
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
6 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
200 gMakaroni, pasta
-
2 tlRuokasuola, jodioitu
-
10 dlVesi, vesijohtovesi