Vaniljainen marjapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/vaniljainenmarjapiirakka.jpg
Vaniljainen marjapiirakka
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
Pohja:
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 muna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl vaniljajogurttia
Väliin:
n. 3 dl mansikoita, vadelmia tai mustikoita
Pinnalle:
2 dl vaniljajogurttia
¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, lisää muna, margariini ja jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun jauhotettuun irtopohjavuokaan.
- Ripottele marjat pinnalle.
- Sekoita pinnalle tuleva jogurtti, sokerit ja muna keskenään ja kaada marjojen päälle.
- Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia.
0.24 kg CO2 ekv
- Energia 204 kcal/annos
- Rasva 8.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Proteiini 3.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.1 g
- Sokerit 16.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 97.1 mg
- Kalsium 90.5 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 7.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlVanilliinisokeri
-
2 dlJogurtti, maustettu, rasvaa 2,5 %
-
3/4 dlSokeri
-
3 dlMansikka
-
1 dlJogurtti, maustettu, rasvaa 2,5 %
-
1 dlKasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, tuotekeskiarvo
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 tlLeivinjauhe
-
1/2 dlLese, kauralese
-
2 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlSokeri