Vaniljakastike

G
4 annosta

Valmistusohje

3 dl maitoa
1 keltuainen
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1-2 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kaikki aineet paitsi vaniljasokeri hyvin kattilassa.
2. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä.
3. Lisää lopuksi vaniljasokeri, sekoita.

VINKKI: Jos käytät vanilliinisokeria, lisää se vasta valmiiseen, hiukan jäähtyneeseen kastikkeeseen. Kuumennettu vanilliini maistuu kitkerältä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.17 kg CO2 ekv
  • Energia 91 kcal/annos
  • Rasva 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
  • Sokerit 10.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Natrium 47.1 mg
  • Kalsium 98.4 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus