Vaniljakastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/vaniljakastike.jpg
Vaniljakastike
Valmistusohje
3 dl maitoa
1 keltuainen
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1-2 tl vaniljasokeria
1. Sekoita kaikki aineet paitsi vaniljasokeri hyvin kattilassa.
2. Kuumenna seosta liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä keitä.
3. Lisää lopuksi vaniljasokeri, sekoita.
VINKKI: Jos käytät vanilliinisokeria, lisää se vasta valmiiseen, hiukan jäähtyneeseen kastikkeeseen. Kuumennettu vanilliini maistuu kitkerältä.
Testattu Marttakeittiössä
0.17 kg CO2 ekv
- Energia 91 kcal/annos
- Rasva 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
- Sokerit 10.6 g
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Natrium 47.1 mg
- Kalsium 98.4 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 0.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
3 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 rklSokeri
-
1 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 kplKananmuna, kuoreton