Varhaisperunat uunissa
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/05/Martat_kesalehti_uudet_perunat_vaaka.jpg
Varhaisperunat uunissa
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
600 g uusia perunoita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl tuoretta rosmariinia tai
timjamia
- Pese perunat hyvin harjaten
ja valuta kuiviksi. Sekoita kulhossa perunoiden joukkoon öljy, suola, pippuri ja silputtu rosmariini tai timjami. - Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia perunoiden koon mukaan.
- Tarjoa perunoiden kanssa vaikka juusto-yrttikastiketta, keitettyjä kananmunia ja graavia kalaa tai silliä.
0.42 kg CO2 ekv
- Energia 179 kcal/annos
- Rasva 7.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 2.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 24.9 g
- Sokerit 0.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 583.3 mg
- Kalsium 19.2 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 20 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
1 rklRosmariini, kuivattu
-
0.5 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklOliiviöljy
-
600 gPeruna, uusi