Värikäs broilerisalaatti

G
15 annosta

Valmistusohje

iso annos, noin 15 hengelle

n. 8 dl keitettyä riisiä
1 kypsä broileri
n. 3 dl hillosipuleita
1 iso tlk ananasta
2 punaista paprikaa
rapeaa salaattia
1 pussi (200 g) pakastemaissia
ruohosipulia

kastike:
1 dl öljyä
1 dl viinietikkaa
2 rkl sinappia
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
viher- ja mustapippuria
suolaa maun mukaan
ripaus sokeria

1. Poista broilerista nahka ja irrota liha luista. Leikkaa lihat pienehköiksi paloiksi.
2. Halkaise hillosipulit ja paloittele ananasrenkaat.
3. Leikkaa paprikat suikaleiksi. Revi salaatti pieniksi.
4. Silppua osa ruohosipulista hienoksi, jätä osa koristeeksi.
5. Kokoa salaattiaineet joko suurelle vadille, kukin omaan ryhmäänsä tai laita ne kerroksittain salaattikulhoon.
6. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
7. Sekoita kastike salaattiaineiden joukkoon tai tarjoa se erikseen.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv
  • Energia 286 kcal/annos
  • C-vitamiini 49.3 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 31.7 mg
  • Natrium 666.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 4.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.5 g
  • Proteiini 17.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
  • Rasva 13.9 g