Värikäs kasvisvokki
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Syksy
Valmistusohje
1–2 rkl öljyä
1 purjo
1–2 porkkanaa
1 puna- tai keltasipuli
1 pieni kesäkurpitsa
½ pieni parsakaali
1 paprika
1–2 valkosipulinkynttä
1–2 rkl soijaa
(n. 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä)
1. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin. Pese myös muut kasvikset.
2. Leikkaa purjo noin sentin paloiksi, porkkanat melko ohuiksi ja kesäkurpitsa reilun kokoisiksi suikaleiksi ja sipuli renkaiksi.
3. Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa puolikkaista suikaleita.
4. Irroita parsakaalin kukinnot ja hienonna varsi. Hienonna myös valkosipuli
5. Kuumenna vokkipannu, lorauta siihen öljyä ja paista kasviksia muutama minuutti.
6. Nostele ja kääntele kasviksia parilla puulastalla tai -haarukalla paistamisen aikana. Lisää ruokaan myös valkosipuli.
7. Mausta seos soijalla ja tarvittaessa suolalla.
Jos käytät mausteena tuoretta inkivääriä, lisää se jo vokkaamisen alussa öljyyn.
- Energia 106 kcal/annos
- Rasva 5.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 3.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14 g
- Sokerit 7.1 g
- Kuitu, kokonais- 4.2 g
- Natrium 413.1 mg
- Kalsium 57.1 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 134.9 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
15 gInkivääri, juurakko, raaka
-
1 1/2 rklMaustekastike, soijakastike
-
4 gValkosipuli
-
170 gPaprika, punainen
-
100 gParsakaali, brokkoli
-
200 gKesäkurpitsa, zucchini
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
200 gPurjosipuli
-
1 1/2 rklRypsiöljy