Veriohukaiset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/veriohukaiset_pysty.jpg
Veriohukaiset
-
Avainsanat:
- Liha
- Maidoton
- Perinneherkut
Valmistusohje
3 dl verta
3 dl vettä tai pilsneriä
1 dl ohrajauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 pieni sipuli
2 – 3 rkl öljyä
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
1 tl meiramia
paistamiseen: rasvaa
- Vatkaa veri kuohkeaksi. Sekoita veri, vesi tai pilsneri ja jauhot. Anna jauhojen turvota reilut puoli tuntia.
- Hienonna sipuli ja hauduta öljyssä pehmeäksi. Jäähdytä.
- Lisää pehmeä sipuli, muna ja maustett taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Paista veriohukaiset ohukaispannulla vähässä rasvassa. Vatkaa taikinaa paistamsien aikana, ettei se hyydy.
0.47 kg CO2 ekv
- Energia 89 kcal/annos
- Rasva 4.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.5 g
- Sokerit 0.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 395.1 mg
- Kalsium 11.6 mg
- Rauta 13.1 mg
- C-vitamiini 0.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplKananmuna, kuoreton
-
1 tspMeirami, kuivattu
-
0.25 tlValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2.5 rklRypsiöljy
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
1 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 dlOhrajauho
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 dlVeri