Vietnamilaiset kesärullat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Välipalat
Valmistusohje
1-2 porkkanaa
½ kurkku
1 avokado
100 g ohuita riisinuudeleita
salaatinlehtiä
tuoreita yrttejä (minttua, korianteria ja basilikaa)
(katkarapuja)
n. 10 riisipaperilevyä
Dippikastike:
½ dl sokeria
2 dl kuumaa vettä
1 dl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl limettimehua
2-3 pientä punaista tai vihreää chilipalkoa hyvin hienonnettuna
3 isoa valkosipulinkynttä hyvin hienonnettuna
1. Pilko porkkanat ja kurkku ohuiksi tikuiksi ja avokado pieniksi lohkoiksi.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Kun kaikki täytteet ovat valmiina, kasta riisipaperilevy yksi kerrallaan kuumaan veteen 15 sek. ajan tai kunnes pehmenee. Aseta levy työpöydälle.
4. Kokoa riisipaperin päälle muutama salaatinlehti, vihanneksia, tuoreita yrttejä, nuudeleita sekä halutessa katkarapuja. Taita kääreeksi.
5. Dippikastiketta varten mittaa sokeri kulhoon, kaada päälle kuuma vesi ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Viipaloi chili hyvin ohuiksi siivuiksi ja kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää loput ainekset sokeriveteen, sekoita hyvin. Tarjoa kastike kesärullien kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 237 kcal/annos
- Rasva 6.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.1 g
- Sokerit 14.5 g
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Natrium 1817.8 mg
- Kalsium 84.1 mg
- Rauta 2.8 mg
- C-vitamiini 48.7 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gNuudeli, riisinuudeli
-
1 dlMaustekastike, soijakastike
-
1 pieni annos (40.0 g)Basilika, tuore
-
0.5 dlSokeri
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 rklViinietikka
-
15 gSitruunamehu
-
3 kplChili, vihreä, tuore
-
0.5 kplKurkku
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 keskikokoinen annos (120.0 g)Avokado, kuorittu, kivetön
-
1 pieni annos (40.0 g)Lehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
-
20 gValkosipuli