Viherletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/viherletut1.jpg
Viherletut
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Villiyrtit
- Välipalat
Valmistusohje
5 dl maitoa
2 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
0,5 dl margariinia sulatettuna
½ tl suolaa
1/2 tl kuivattua mäkimeiramia
4 rkl nuoria silputtuja nokkosen, vuohenputken tai valkopeipin lehtiä
- Sekoita kaikki muut aineet paitsi luonnonyrttisippu taikinaksi. Anna turvota noin puoli tuntia.
- Lisää luonnonyrttisilppu.
- Paista taikinasta pannulla pieniä tai isoja lettuja.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 59 kcal/annos
- Rasva 2.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 2.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.2 g
- Sokerit 1.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 90.1 mg
- Kalsium 44 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 2.4 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gMargariini 40%, lätta
-
1/2 tspMeirami, kuivattu
-
0.6 dlNokkonen
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1.5 dlJauho, grahamjauho
-
1.5 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug