Vihersalaatti, salaattijuusto sekä oliivit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/vihersalaatti-feta-oliivi-.jpg
Vihersalaatti, salaattijuusto sekä oliivit
-
Avainsanat:
- Salaatit
Valmistusohje
60:lle (osana muita tarjottavia)
Vihersalaatti:
4 kg tuorekurkkua
4 kg jäävuorisalaattia
4 kg kaalia (esim. keräkaali)
5 ruukkua rucolaa
5 ruukkua viinisuolaheinää
- Huuhtele ja kuivaa kaikki ainekset.
- Suikaloi kurkku ohuiksi suikaleiksi tai leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Leikkaa jäävuorisalaatista suikaleita.
- Raasta tai leikkaa kaali pieniksi suikaleiksi.
- Leikkaa rucolan ja viinisuolaheinän lehdet irti varsista.
- Yhdistä kaikki ainekset ja jaa tarjoilukulhoihin.
Salaatinkastike:
2 l oliiviöljyä
½ l balsamicoa
suolaa
mustapippuria
1. Sekoita kastikkeen ainekset. Laita kastike tarjolle kannuun.
Lisäksi:
1 ½ kg salaattijuustokuutioita
1 ½ kg kivettömiä oliiveja
1.02 kg CO2 ekv
- Energia 430 kcal/annos
- Rasva 41.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.3 g
- Proteiini 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11 g
- Sokerit 6.1 g
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Natrium 1098.2 mg
- Kalsium 233.9 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 36.2 mg
Pääraaka-aineet
-
250 gRucola
-
1500 gOliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
-
1500 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
0.5 rklMustapippuri
-
1 rklSuola, pöytäsuola
-
5 dlBalsamiviinietikka
-
20 dlOliiviöljy
-
250 gRucola
-
4000 gValkokaali, keräkaali
-
4000 gJäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti
-
4000 gKurkku