Vihreä kalamureke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/vihrea-kalamureke_pysty.jpg
Vihreä kalamureke
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kesä
- Kevät
- Uuni- ja pataruoat
- Villiyrtit
Valmistusohje
1 dl riisiä
2 1/2 dl kalalientä
500 g fileoitua kalaa
1 sipuli
2 munaa
2 dl ranskankermaa
1 rkl sitruuna- tai tyrnimehua
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
2 1/2 dl kiehautettua, hienonnettua nokkosta (tai pinaattia)
1. Keitä riisi kalaliemessä kypsäksi.
2. Hienonna kalafileet monitoimikoneessa tai jauha lihamyllyssä.
3. Sekoita joukkoon jäähtyneet riisit, hienonnettu sipuli, munat, ranskankerma, mausteet ja hienonnettu nokkonen.
4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
5. Kypsennä uunissa vesihauteessa (pane vuoka uunipannulle, jossa on vettä) 200°C:ssa noin tunti.
1.21 kg CO2 ekv
- Energia 451 kcal/annos
- Rasva 27.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.1 g
- Proteiini 30.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23.5 g
- Sokerit 2.8 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 870 mg
- Kalsium 313.2 mg
- Rauta 2.8 mg
- C-vitamiini 46.4 mg
Pääraaka-aineet
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
2.5 dlNokkonen
-
0.25 tlValkopippuri
-
15 gSitruunamehu
-
2 dlCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
500 gKala, painotettu keskiarvo
-
2.5 dlKalaliemi, laimennettu
-
1 dlRiisi tumma