Viikarin vihreä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/Viikarin-vihrea.jpg
Viikarin vihreä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
1 keräsalaatti
1 pussi (200 g) pakasteherneitä
½ kurkkua
2-3 dl viinirypäleitä
10 cm pala purjoa
½ dl karkeaa tillisilppua
10 vihreää oliivia viipaleina
- Ota herneet sulamaan.
- Revi huuhdeltu salaatti laakeaan kulhoon.
- Pese kurkku ja viinirypäleet.
- Puolita kurkku pitkittäin ja viipaloi puolikuun muotoisiksi paloiksi.
- Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi.
- Hienonna tillit silpuksi.
- Viipaloi tai puolita oliivit.
- Lisää pilkotut ainekset ja herneet keräsalaatin päälle kerroksittain.
- Tarjoa salaatti vaikkapa Italian ihana -kastikkeen kera, ohje löytyy alla olevasta linkistä.
Katso myös salaatille sopiva Italian ihana -kastike.
0.71 kg CO2 ekv
- Energia 110 kcal/annos
- Rasva 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.5 g
- Sokerit 11.5 g
- Kuitu, kokonais- 4.9 g
- Natrium 273.7 mg
- Kalsium 114.1 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 28.5 mg
Pääraaka-aineet
-
10 kplOliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
-
3 rklTilli, tuore
-
50 gPurjosipuli
-
200 gKurkku
-
1 cupViinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma
-
200 gHerne
-
1 kplJäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti