Viikarin vihreä

G
4 annosta

Valmistusohje

1 keräsalaatti
1 pussi (200 g) pakasteherneitä
½ kurkkua
2-3 dl viinirypäleitä
10 cm pala purjoa
½ dl karkeaa tillisilppua
10 vihreää oliivia viipaleina

  1. Ota herneet sulamaan.
  2. Revi huuhdeltu salaatti laakeaan kulhoon.
  3. Pese kurkku ja viinirypäleet.
  4. Puolita kurkku pitkittäin ja viipaloi puolikuun muotoisiksi paloiksi.
  5. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi.
  6. Hienonna tillit silpuksi.
  7. Viipaloi tai puolita oliivit.
  8. Lisää pilkotut ainekset ja herneet keräsalaatin päälle kerroksittain.
  9. Tarjoa salaatti vaikkapa Italian ihana -kastikkeen kera, ohje löytyy alla olevasta linkistä.

Katso myös salaatille sopiva Italian ihana -kastike.

Hiilijalanjälki
0.71 kg CO2 ekv
  • Energia 110 kcal/annos
  • Rasva 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.5 g
  • Sokerit 11.5 g
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Natrium 273.7 mg
  • Kalsium 114.1 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 28.5 mg