Viikonlopun aamiaisleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/05/Martat_Hernelevite_leivat_aukeama_H.jpg
Viikonlopun aamiaisleivät
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Vappu
- Välipalat
- Äitienpäivä
Valmistusohje
8 viipaletta hyvää leipää
4 rkl rypsiöljyä
1 annos herne-minttutahnaa
kylmäsavulohta tai fetajuustoa
herneenversoja
mustapippuria
- Viipaloi leipä ja laita viipaleet uunipellille.
- Sivele leipien pintaan rypsiöljyä. Paahda leipiä XXX-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Levitä leipien päälle herne-minttutahnaa.
- Asettele leivälle kylmäsavulohiviipale tai murustele päälle fetajuustoa.
- Laita päälle reilusti herneenversoja.
- Ripottele leiville mustapippuria.
VINKKI: Lue lisää miten voit kasvattaa itse versoja.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 252 kcal/annos
- Rasva 16.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 9.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.9 g
- Sokerit 4.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 161.8 mg
- Kalsium 59.7 mg
- Rauta 2.5 mg
- C-vitamiini 7.6 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gramsLohifilee
-
1 gramsMustapippuri
-
1 gramsRuokasuola, jodioitu
-
15 gramsHunaja
-
30 gramsLimetti
-
14 tbspMinttu, tuore
-
1 medium-sized piece (3.5 g)Valkosipuli
-
200 gramsHerne
-
95 gramsRypsiöljy, kylmäpuristettu
-
8 slice regularLeipä, monivilja, paahdettu (sisältää täysjyvää)