Vispipuuro omenalla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/marttaliitto_vispipuuro_vaaka_h.jpg
Vispipuuro omenalla
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Marjat
- Vauvanruokaa
- Välipalat
Valmistusohje
1 l vettä
200 g puolukoita soseutettuna
2 dl tummia mannasuurimoita
1-2 dl omenasosetta
(sokeria)
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää mannasuurimot ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Anna puuron hautua n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Nosta puuro liedeltä. Sekoita joukkoon omena-, ja puolukkasose.
4. Maista ja makeuta tarvittaessa.
5. Jäähdytä puuro esim. kylmävesihauteessa.
6. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Vinkki 1: Jos syöjänä on pikkulapsi, kannattaa puuro vatkata vain kevyesti. Näin kuohkeus ei aiheuta turhia vatsavaivoja pikkuiselle.
Vinkki 2: Omenasoseen asemesta makeuttamiseen voi käyttää myös muita hedelmäsoseita tai soseutettua banaania.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.42 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 198 kcal/annos
- C-vitamiini 9.1 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 33.2 mg
- Natrium 5.5 mg
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Sokerit 9.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50 g
- Proteiini 5.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 1.2 g
Pääraaka-aineet
-
10 dlvettä
-
200 gpuolukoita
-
2 dltummia mannasuurimoita
-
2 dlomenasosetta