Voikukka-toscapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/05/voikukka-pientareelta-pataan-kirjan-kuva-tosca-3.jpg
Voikukka-toscapiirakka
Aromikkaat voikukka antavat toscapiirakkaan makua ja väriä. Kevät on luonnonyrttien kulta-aikaa, jolloin niitä kannattaa hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa ja leivonnassa.
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kesä
- Kevät
- Makea leivonta
- Villiyrtit
Valmistusohje
2 munaa
2 1/4 sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 sitruuna (kuori ja mehu)
2 rkl kuohukermaa
100 g margariinia tai voita
1 dl mantelilastuja
1/2 dl perunajauhoa
20 kpl voikukan kukintoja
Esivalmistelut
Laita voikukan kukinnot kannelliseen muovirasian siksi aikaa kun valmistat toscakakun pohjan. Kukinnoissa mahdollisesti piileskelevät hyönteisen nousevat kanteen.
Kotona
Lämmitä uuni 170 asteeseen.
- Voitele pyöreä piirakkavuoka.
- Sekoita puolet voista, eli 50 g, yhteen desilitraan sokeria ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta joukkoon sitruunan kuorta ja purista joukkoon myös sitruunan mehu, sekoita. Laita sivuun odottamaan.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja loppu sokeri vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe toisiinsa.
- Sulata loput 50 g voita.
- Sekoita kuivat aineet kevyesti muna-sokeriseokseen. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kumoa voideltuun piirakkavuokaan.
- Pyöräytä voikukan kukinnot perunajauhossa ja asettele spiraalin muotoon piirakan päälle. Ripottele pintaan mantelilastut. Levitä vielä voi-sitruunaseos nokareina voikukkien päälle ja paista uunissa noin 45 minuuttia.
Ravintosisältö
- Energia 267 kcal/annos
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 87.6 mg
- Natrium 132.8 mg
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Sokerit 18.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32 g
- Proteiini 4.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.4 g
- Rasva 13.9 g
Löydät tämän, ja muut suositut luonnonyrtti-reseptit Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Pääraaka-aineet
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
170 gSokeri
-
120 gVehnäjauho, valkoinen
-
1 tlLeivinjauhe
-
2 tlVanilliinisokeri
-
2 rklKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
100 gVoi
-
65 gManteli
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
30 gJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys