Voikukkajuoma
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Voikukkajuoma.jpg
Voikukkajuoma
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Vegaaninen
- Villiyrtit
Valmistusohje
5 l voikukan keltaisia kukkia
10 l vettä
600 g sokeria
100 g fariinisokeria
3 sitruunaa
¼ tl hiivaa
- Keitä puhdistettuja voikukkia puolessa vesimäärässä muutaman minuutin ajan. Siivilöi kukat pois. Lisää loppu vesi ja sokerit.
- Pese sitruunat harjalla ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin.
- Kuori keltainen kuori talteen perunankuorimaveitsellä. Poista sitruunoista valkoinen kuori ja leikkaa sitruunat viipaleiksi. Laita kuoret ja viipaleet juoman joukkoon.
- Lisää hiiva kädenlämpöiseen liemeen.
- Anna juoman jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
- Siivilöi, pullota ja säilytä viileässä. Juoma säilyy jääkaapissa n. viikon.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.17 kg CO2 ekv
- Energia 76 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.4 g
- Sokerit 17.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 5.5 mg
- Kalsium 26.1 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 4.5 mg
Pääraaka-aineet
-
2 gHiiva
-
3 kplSitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
-
100 gSokeri
-
600 gSokeri
-
100 dlVesi, vesijohtovesi
-
50 dlRucola