Voileipäkakku savutofutäytteellä

Tämä voileipäkakku kääritään kokoon kääretortun tavoin. Sitruunan raikastama savutofutäyte on täysin vegaaninen, joten se sopii useaan ruokavalioon!

15 annosta

Valmistusohje

1 pkt (16 palaa) tummaa paahtoleipää
noin 1 dl sitruunamehulla maustettua vettä kostutukseen
Täyte
450 g savutofua
1 kurkku
2 pientä punasipulia
1 luomu sitruunan mehu ja kuori
50 g tilliä
200 g vegaanista tuorejuustoa
2 dl kaurafraichea
0,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Kuorrute ja koristeet
200 g vegaanista tuorejuustoa
2 dl kaurafraichea
savutofua
kurkkua
syötäviä kukkia
ituja

  1. Leikkaa leivistä ohuesti reunat pois. Levitä leivät leivinpaperin päälle neljään vaaka- ja pystyriviin hieman lomittain.
  2. Kostuta leivät ja painele lomittain olevia leivänreinoja kiinni toisiinsa.
  3. Valmista täyte. Poista kurkusta siemenet ja hienonna pieneksi kuutioksi. Hienonna sipulit, raasta sitruuna kuori ja purista mehu. Murenna tofu ja silppua tilli. Yhdistä kaikki ainekset keskenään kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä täyte leipien päälle ja rullaa voileipäkakku leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Pyöräytä leivinpaperin päälle esimerkiksi folio ja kääri voileipäkakkurulla tiiviisti folioon. Nosta voileipäkakku jääkaappiin odottelemaan mielellään seuraavaan päivään.
  5. Ota folio ja leivinpaperi pois voileipäkakkurullan ympäriltä ja siirrä voileipäkakkurulla tarjoiluastialle. Paina päädyt siisteiksi.
  6. Yhdistä kuorrutteen ainekset keskenään. Levitä tai pursota kuorrute voileipäkakkurulla päälle ja koristele voileipäkakkurulla sen täytteestä löytyvillä aineksilla kuten savutofulla ja kurkulla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.82 kg CO2 ekv
  • Energia 206 kcal/annos
  • Rasva 10.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.3 g
  • Proteiini 7.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.5 g
  • Sokerit 4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Natrium 389.6 mg
  • Kalsium 174.8 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 3.1 mg