Voileipäkeksit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/Martat_voileipakeksit_H.jpg
Voileipäkeksit
Valmistusohje
200 g voita
n. 7 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
5 dl perunajauhoja
3 dl kermaa
4 kananmunankeltuaista
(1 dl sokeria)
- Vatkaa voi vaahdoksi. Sekoita sooda vehnäjauhoihin. Lisää voin joukkoon perunajauhot, kerma ja keltuaiset.
- Jos haluat makeita keksejä, lisää sokeri. Lisää lopuksi vehnäjauho-soodaseos.
- Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Leikkaa siitä neliöitä tai ota muotilla pyöreitä kakkuja.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 164 kcal/annos
- Rasva 9.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
- Proteiini 1.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 17.8 g
- Sokerit 0.5 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 135.1 mg
- Kalsium 14.8 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
4 kplKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
-
1.23 cupKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
2.1 cupJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
2 tlRuokasooda
-
2.94 cupVehnäjauho, valkoinen
-
200 gVoi