Voileipäkeksit

30 annosta

Valmistusohje

200 g voita

n. 7 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

5 dl perunajauhoja

3 dl kermaa

4 kananmunankeltuaista

(1 dl sokeria)

  1. Vatkaa voi vaahdoksi. Sekoita sooda vehnäjauhoihin. Lisää voin joukkoon perunajauhot, kerma ja keltuaiset.
  2. Jos haluat makeita keksejä, lisää sokeri. Lisää lopuksi vehnäjauho-soodaseos.
  3. Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Leikkaa siitä neliöitä tai ota muotilla pyöreitä kakkuja.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.07 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 164 kcal/annos
  • Rasva 9.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Proteiini 1.9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 17.8 g
  • Sokerit 0.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 135.1 mg
  • Kalsium 14.8 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg