Vorschmack
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/vorsschmak_MARTAT_H.jpg
Vorschmack
Vorschmack on herkullinen itäeurooppalainen ruokalaji, joka tarjoillaan yleensä perunoiden tai ruisleivän kanssa.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Pääsiäinen
Valmistusohje
300 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli
3-4 anjovisfileetä
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
noin 0,5 dl kermaa ja smetanaa
vettä tai paistinlientä
hiven rouhittua valko- tai mustapippuria
- Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla.
- Pane ruskistettu liha-sipuliseos monitoimikoneen kulhoon ja lisää joukkoon anjovikset. Jauha seos tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, kerma ja vettä tai paistinlientä niin, että saat notkean, tahnamaisen seoksen. Mausta.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Voit myös kypsentää seoksen kattilassa liedellä miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
- Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden täytteenä smetanan, etikkapunajuurien, maustekurkkusuikaleiden, sipulihakkeluksen, kapristen, ja rapean salaatin kanssa. Vorschmak maistuu herkulliselta myös ruisleivän päällä.