Vuohenputkipesto
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Villiyrtit
Valmistusohje
½ dl pinjansiemeniä tai kuorittuja manteleita
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria, suolaa
1 ruukku tuoretta basilikaa
1-2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
1 dl kiehautettuja, hienonnettuja vuohenputken lehtiä
50 g parmesaanijuustoa
1 dl öljyä
1. Hienonna pinjansiemenet (tai mantelit) ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa.
2. Lisää joukkoon mustapippuri, suola, basilika, sitruunamehu ja vuohenputken lehdet. Soseuta sekaisin.
3. Lisää raastettu juusto ja öljy, sekoita tasaiseksi.
4. Jos haluat ohuemman kastikkeen, lisää öljyä.
5. Maista ja mausta mieleiseksi.
Vinkki: Tarjoa kastike pastan kanssa tai käytä sitä mausteena kastikkeisiin.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 325 kcal/annos
- Rasva 32.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Proteiini 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.1 g
- Sokerit 0.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 464.3 mg
- Kalsium 241.3 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 22.1 mg
Löydät tämän, ja muut suositut luonnonyrtti-reseptit Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Pääraaka-aineet
-
10 gSitruunamehu
-
1 dlNokkonen
-
1 dlOliiviöljy
-
50 gJuusto, parmesaania, kova
-
50 gBasilika, tuore
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlMustapippuri
-
7 gValkosipuli
-
1/2 dlPinjansiemen, kuivattu