Vuohenputkipiirakka
-
Avainsanat:
- Kesä
- Kevät
- Suolainen leivonta
- Villiyrtit
- Välipalat
Valmistusohje
1 dl perunasosehiutaleita tai
½ dl perunasosejauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
50 g voita tai (juoksevaa) margariinia
1 dl vettä
täyte:
1 ½ – 2 dl kiehautettuja hienonnettuja vuohenputkia
2 sipulia
2 rkl öljyä
2 dl kermaa tai kermamaitoa
2 munaa
2 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
sitruunapippuria
1. Sekoita perunasosehiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon pehmeä rasva.
2. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan olla hetki kylmässä. Perunasosehiutaleet ja veden voit korvata käyttämällä taikinaan noin 100 g valmista perunasosetta.
3. Hienonna sipulit ja kypsennä hetki öljyssä, esimerkiksi mikrossa pari minuuttia.
4. Vuohenputken hienontaminen käy näppärästi monitoimikoneessakin. Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään.
5. Levitä jähmeä perunavoitaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halk. noin 28 cm).
6. Paista 200°C:ssa noin 5 minuuttia.
7. Kaada päälle täyte ja jatka kypsentämistä noin 25 minuuttia.
- Energia 521 kcal/annos
- C-vitamiini 38.5 mg
- Rauta 2.6 mg
- Kalsium 443.9 mg
- Natrium 796.9 mg
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Sokerit 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43 g
- Proteiini 15.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 16.6 g
- Rasva 34.6 g
Pääraaka-aineet
-
1 dlPerunasosejauhe, valmistamaton
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/2 tlLeivinjauhe
-
50 gVoi
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 3/4 dlNokkonen
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
80 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1/2 tlRuokasuola, jodioitu
-
1/4 tlMustapippuri