Wehmaan rieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Wehmaan-rieskat.jpg
Wehmaan rieskat
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
noin 20 rieskaa
1/2 l viiliä tai piimää
2 munaa
100 g (2 dl) ohrajauhoja
1 tl suolaa
Munavoita
1. Sekoita viili/piimä ja munat kevyesti.
2. Lisää jauhot ja suola. Anna taikinan seistä kylmässä vähintään tunti.
3. Taikinan kuuluu olla erittäin löysää. Kaada taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle pieniä ohuita leipiä.
4. Paista 250°C:ssa noin 10 minuuttia eli kunnes reunat ruskistuvat.
Tarjoa heti munavoin kera.
Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 37 kcal/annos
- C-vitamiini 0.3 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 34.5 mg
- Natrium 133.4 mg
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Sokerit 1.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
- Proteiini 1.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Rasva 1.2 g
Pääraaka-aineet
-
5 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
100 gOhrajauho
-
1 tlSuola, pöytäsuola