Yrttihummus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/yrttihummus.jpg
Yrttihummus
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 tlk (230-260 g) kypsiä kikherneitä
2 tl tahinia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl (oliivi)öljyä
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
kourallinen tuoreita yrttejä
0,5-1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl suolaa
mustapippuria
1.Valuta ja huuhtele kikherneet.
2.Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Voit myös käyttää soseuttamiseen monitoimikonetta.
3.Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
4.Jos tahna on liian paksua, lisää öljyä tai vettä, jotta saat mieleisesi koostumuksen.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 75 kcal/annos
- Rasva 5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 2.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
- Sokerit 0.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 234.3 mg
- Kalsium 26.1 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gBasilika, tuore
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
10 gSitruunamehu
-
3 rklOliiviöljy
-
7 gValkosipuli
-
0.5 rklSeeds, sesame butter, tahini, from unroasted kernels (non-chemically removed seed coat)
-
250 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne