Yrttikuorrutettu uunikirjolohi ja fenkoli-puolukkapikkeli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/11/marttaliitto_joulu_lohi_vaaka_h.jpg
Yrttikuorrutettu uunikirjolohi ja fenkoli-puolukkapikkeli
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
400-500 g kirjolohifileetä
1 dl korppujauhoja
1 sitruuna
1,5 rkl rypsiöljyä
2 tl kuivattua timjamia
2 tl suolaa
Fenkoli-puolukkapikkeli:
3 dl vettä
1 dl omena- tai valkoviinietikkaa
2 dl sokeria
6 kokonaista neilikkaa
6 katajanmarjaa
1-2 fenkolia (n. 500 g)
100 g puolukoita
- Valmista pikkeli päivää tai paria ennen tarjoilua. Mittaa kasariin vesi, etikka ja sokeri. Lisää neilikat ja katajanmarjat. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Pane viipaleet ja puolukat kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada pikkeliliemi päälle ja nosta jääkaappiin.
- Poista kirjolohifileestä ruodot ja pyyhi pinta talouspaperilla. Aseta filee voideltuun uunivuokaan tai pelille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita keskenään korppujauho, sitruunankuori, rypsiöljy, timjami ja 1 tl suolaa. Ripottele toinen teelusikallinen suolaa lohifileelle. Kuorruta filee sitten korppujauhokuorrutteella kauttaaltaan. Paina kuorrutetta kevyesti fileen pintaan.
- Paista kalaa 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa fenkoli-puolukkapikkelin kanssa.
0.92 kg CO2 ekv
- Energia 303 kcal/annos
- Rasva 19 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
- Proteiini 22.5 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 12.4 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Natrium 1284.3 mg
- Kalsium 163.8 mg
- Rauta 1.1 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
0.42 cupJauho, korppujauho
-
500 gKirjolohifilee
-
2 tlTimjami
-
1.5 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka