Yrttikuorrutettu uunikirjolohi ja fenkoli-puolukkapikkeli

4 annosta

Valmistusohje

400-500 g kirjolohifileetä
1 dl korppujauhoja
1 sitruuna
1,5 rkl rypsiöljyä
2 tl kuivattua timjamia
2 tl suolaa
Fenkoli-puolukkapikkeli:
3 dl vettä
1 dl omena- tai valkoviinietikkaa
2 dl sokeria
6 kokonaista neilikkaa
6 katajanmarjaa
1-2 fenkolia (n. 500 g)
100 g puolukoita

  1. Valmista pikkeli päivää tai paria ennen tarjoilua. Mittaa kasariin vesi, etikka ja sokeri. Lisää neilikat ja katajanmarjat. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä haaleaksi.
  2. Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Pane viipaleet ja puolukat kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada pikkeliliemi päälle ja nosta jääkaappiin.
  3. Poista kirjolohifileestä ruodot ja pyyhi pinta talouspaperilla. Aseta filee voideltuun uunivuokaan tai pelille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
  4. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita keskenään korppujauho, sitruunankuori, rypsiöljy, timjami ja 1 tl suolaa. Ripottele toinen teelusikallinen suolaa lohifileelle. Kuorruta filee sitten korppujauhokuorrutteella kauttaaltaan. Paina kuorrutetta kevyesti fileen pintaan.
  5. Paista kalaa 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa fenkoli-puolukkapikkelin kanssa.
Hiilijalanjälki
0.92 kg CO2 ekv
  • Energia 303 kcal/annos
  • Rasva 19 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.7 g
  • Proteiini 22.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 12.4 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 1284.3 mg
  • Kalsium 163.8 mg
  • Rauta 1.1 mg

Testattu Marttakeittiössä