Yrttinen härkäpapu-jauheliha makaronilaatikko

Makaronilaatikon edullisempi versio, johon käytetään sekä jauhelihaa että härkäpapurouhetta. Kokeile sujauttaa makaronilaatikon joukkoon myös vaikka raastettu porkkana tai hienonnettu paprika!

4 annosta

Valmistusohje

7 dl putkimakaronia tai pennepastaa
1 dl härkäpapurouhetta
2-3 l vettä makaronin keittämiseen ja härkäpapurouheen turvottamiseen
1 rkl öljyä
200 g jauhelihaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
½ tl mustapippuria
2 tl oreganoa
½ tl yrttisuolaa
½ dl makeaa chilikastiketta

Munamaito:
6 dl maitoa tai kasvimaitoa
2 munaa
ripaus suolaa

1.Kiehauta vettä ja kaada kiehuvaa vettä härkäpapurouheen päälle. Turvota härkäpapurouhetta noin 30 minuuttia.
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ja valuta.
3. Ruskista pannulla öljyssä jauheliha ja hienonnetut sipulit, lisää joukkoon turvotettu härkäpapurouhe ja paista hetki. Mausta ja anna hautua hetki.
4. Sekoita härkäpapurouhe-jauhelihaseos pastan joukkoon ja kaada se voideltuun uunivuokaan.
5. Sekoita munamaito: riko munien rakenne kulhossa, lisää maito ja ripaus suolaa. Kaada munamaito pastaseoksen päälle.
6. Kypsennä 200°C:ssa noin 45 minuuttia.

Vinkki! Pakasta loput jauhelihapakkauksesta seuraavaa kokkailukertaa varten!

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.21 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 633 kcal/annos
  • Rasva 12.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Proteiini 37.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 87.5 g
  • Sokerit 19.9 g
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Natrium 705.6 mg
  • Kalsium 80.3 mg
  • Rauta 7.2 mg
  • C-vitamiini 4.5 mg

Kokeile vaihteeksi kasvisversiota!