Yrttinen kesäkurpitsa-porkkanagalette
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/07/marttaliitto_kesakurpitsa_porkkanagalette_pystyvaaka_h-683x1024-1-rotated.jpg
Yrttinen kesäkurpitsa-porkkanagalette
Valmistusohje
Pohja
1,5 dl tattarijauhoja
1,5 dl kaurajauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g margariinia
250 g kaurafraichea
Täyte
150 g tuorejuustoa tai maidotonta valmistetta
1 rkl rypsiöljyä
1 sitruunan mehu ja kuori
2 rkl mantelijauhoa
1 mm suolaa
1 ruukku timjamia
Päälle
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 ruukku basilikaa
- Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. sNypi kylmän margariinin kanssa murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kaurafraiche.
- Muotoile taikinasta pallo ja anna seistä jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Sekoita täytteen aineet keskenään.
- Viipaloi kesäkurpitsa ja porkkana ohuiksi, läpikuultaviksi viipaleiksi.
- Kauli taikina noin 30 cm kokoiseksi kiekoksi. Levitä täyte pohjan päälle niin, että reunoille jää noin 2 cm.
- Lisää täytteen päälle kesäkurpitsa- ja porkkanaviipaleet. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia.
- Revi valmiin, hieman jäähtyneen, galeten päälle tuoretta basilikaa ja tarjoile.
- Energia 224 kcal/annos
- Rasva 15.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.8 g
- Proteiini 4.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.8 g
- Sokerit 2.7 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 208.5 mg
- Kalsium 85.6 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 5.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 kplPorkkana
-
1 kplKesäkurpitsa, zucchini
-
250 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
100 gMargariini 40%, lätta
-
0.5 tlLeivinjauhe
-
90 gJauho, kaurajauho
-
90 gJauho, tattarisuurimo tai -jauho
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
2 rklManteli
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
1 rklRypsiöljy
-
150 gTuorejuusto, rasvaa 6-11 %