Yrttinen kesäkurpitsakeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

3 rkl öljyä
1 kesäkurpitsa (vihreitä ja/tai keltaisia)
1/2 purjo
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
pieni purkki (70g) tomaattipyreetä
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
basilikaa, oreganoa, minttua, persiljaa
Tarjoiluun: ranskankermaa tai raejuustoa.

  1. Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.
  2. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska ja –pyree sekä sokeri.
  3. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, lisää kuivatut tai tuoreet yrtit ja hauduta vielä hetki.
  4. Maista ja mausta mieleiseksi suolalla ja mustapippurilla.

Vinkki: Valkosipulin ystävät lisäävät keittoon pari kolme murskattua kynttä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.78 kg CO2 ekv
  • Energia 241 kcal/annos
  • Rasva 18.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
  • Sokerit 11.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 898.5 mg
  • Kalsium 67 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 50.4 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus