Yrttinen kesäkurpitsakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/kurpitsakeitto1.jpg
Yrttinen kesäkurpitsakeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Kesä
Valmistusohje
3 rkl öljyä
1 kesäkurpitsa (vihreitä ja/tai keltaisia)
1/2 purjo
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
pieni purkki (70g) tomaattipyreetä
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
basilikaa, oreganoa, minttua, persiljaa
Tarjoiluun: ranskankermaa tai raejuustoa.
- Suikaloi pestyt kurpitsat ja purjo. Hauduta niitä jonkin aikaa öljyssä kattilassa.
- Lisää vesi, liemikuutio, tomaattimurska ja –pyree sekä sokeri.
- Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, lisää kuivatut tai tuoreet yrtit ja hauduta vielä hetki.
- Maista ja mausta mieleiseksi suolalla ja mustapippurilla.
Vinkki: Valkosipulin ystävät lisäävät keittoon pari kolme murskattua kynttä.
Testattu Marttakeittiössä
0.78 kg CO2 ekv
- Energia 241 kcal/annos
- Rasva 18.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Proteiini 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
- Sokerit 11.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 898.5 mg
- Kalsium 67 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 50.4 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tlSokeri
-
0.5 tlMustapippuri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %
-
2 rklPersilja
-
1 rklMinttu, tuore
-
10 gValkosipuli
-
2 rklBasilika, tuore
-
90 gTomaattisose, tomaattipyree
-
400 gTomaattimurska
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
120 gPurjosipuli
-
350 gKesäkurpitsa, zucchini
-
3 rklRypsiöljy