Uudet ravitsemussuositukset
Vuonna 2024 julkaistut uudet ravitsemussuositukset ohjaavat herkuttelemaan terveyden ja ympäristön kannalta edullisilla raaka-aineita, kuten perunalla ja palkokasveilla.
Kestävä ruoka on terveellistä, turvallista, taloudellista ja herkullista. Marttojen teemavuodet 2025 ja 2026 omistetaan ruoalle ja sen merkitykselle arjessa ja yhteiskunnassa. Kahden vuoden ajan keskitymme ruokavalintoihin, jotka edistävät sekä terveyttämme että maapallon hyvinvointia, ja juhlistamme ruoan yhdistävää voimaa.
Muutos kohti kestävää ruokavaliota vaatii muutoksia ruokajärjestelmän lisäksi jokaiselta henkilökohtaisesti. Toivottu tulevaisuus luodaan tämän päivän valinnoilla ja teoilla. Maistetaan rohkeasti uutta, iloitaan kestävistä valinnoista ja – ennen kaikkea – nautitaan ruoasta!
Yhteiset ateriat vahvistavat ihmisten välisiä suhteita ja luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Rutiinit tuovat arkeen jatkuvuutta ja turvallisuutta – säännöllinen ruokarytmi tukee tätä vahvasti.
Kasviproteiinivalmisteet, kuten tofu, tempeh ja nyhtökaura, ovat herkullisia ja monikäyttöisiä proteiininlähteitä, jotka tekevät kasvipohjaisesta ruoanvalmistuksesta helppoa ja inspiroivaa!
Marttojen reseptipankista löydät reseptejä sekä arkeen että juhlaan. Ruokalistat helpottavat arkea ja sivuiltamme löydät niin apua suunnitteluun kuin valmiitakin listoja.
Maukasta luettavaa! Vieraile verkkolehdessämme ruoka-artikkeleiden parissa.
Marttailuviikolla 22.-28.9. näymme ja kuulumme ympäri Suomen, kun yhdistykset, piirit ja vapaaehtoiset martat järjestävät yleisötapahtumia ja marttailtoja. Neuvomme uusista ravitsemussuosituksista ja kannustamme syömään enemmän kasviksia.
Marttojen suositut verkkokurssit sopivat kiireiseenkin arkeen, sillä osallistuminen onnistuu joko livenä tai tallenteelta. Katso kurssien aikataulut ja ilmoittaudu mukaan.