Suippokaali
Suippokaali on löyhäkeräinen, suipon muotoinen kaali. Väriltään suippokaali on joko vihreä tai violetti.
Käyttö
Suippokaali on maultaan mieto ja makeahko. Maku vaihtelee satokauden mukaan. Kauden ensimmäiset kaalit ovat maultaan miedoimpia, jopa hieman hernemäisiä. Myöhemmän syksyn sato muistuttaa maultaan valkokaalia. Suippokaalia voi valkokaalin tapaan syödä sekä raakana että kypsennettynä. Miedon makunsa vuoksi suippokaali sopii erinomaisesti salaatteihin esimerkiksi raasteena, hapankaalin valmistukseen tai nopeasti kypsennettäviin ruokiin, kuten grillaukseen tai vokkaukseen.
Sesonki
Kotimaisen suippokaalin ensimmäiset varhaiset lajikkeet ilmestyvät kauppoihin jo kesäkuussa, mutta suippokaalin paras sesonki on syksyllä. Suippokaalia saa kaupasta tuontitavarana ympäri vuoden.
Säilytys
Säilyy parhaiten kylmässä, +2 – +5 asteen lämpötilassa. Paloiteltu kaali säilytetään muovin sisässä.