Valkosipuli
Valkosipuli eli kynsilaukka muodostuu yleensä useista hankasilmuista, joita kutsutaan kynsiksi, mutta myös yksikyntisiä valkosipuleita on saatavilla. Valitse varastoiduista sipuleista kiinteitä yksilöitä.
Käyttö
Voimakkaanmakuinen valkosipuli on yleinen maustekasvi, jota voi käyttää kypsennettynä tai raakana. Valkosipulin maku pehmenee, kypsennettäessä. Kuori valkosipulit, hienonna ja käytä mausteena.
Sesonki
Tuoreita valkosipuleita on saatavilla Suomessa heinä-syyskuussa. Kuivattuja varastovalkosipuleita on saatavilla ympärivuotisesti.
Säilytys
Tuore valkosipuli säilyy hyvin jääkaapissa pari viikkoa. Kuivat sipulit säilyvät hyvin huoneenlämmössä, kuivassa ja ilmavassa paikassa. Suojaa valkosipulit ylimääräiseltä valolta ja lämmöltä. Liian lämpimässä sipulit alkavat itää ja kosteassa tai muovipussiin käärittynä ne puolestaan mätänevät herkästi. Valkosipuli ei ole herkkä etyleenille.