Sämpylät

18 annosta

Valmistusohje

5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa (1/2 pakettia)
1 tl suolaa
1–2 rkl sokeria tai siirappia
5 dl grahamjauhoja
6–8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna hiiva joukkoon. Lisää mausteet ja grahamjauhot. Alusta vehnäjauhot ja öljy taikinaan käsin. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  2. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi ja notkeaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo tangoiksi. Leikkaa tangot viipaleiksi ja pyörittele sämpylöiksi.
  4. Kohota sämpylät lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Paista 225°C:ssa noin 10 minuuttia.
Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
  • Energia 162 kcal/annos
  • Rasva 3.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.4 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Natrium 130.8 mg
  • Kalsium 8.2 mg
  • Rauta 1.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus