Sämpylät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/Sampylat-shutterstock_49350031.jpg
Sämpylät
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa (1/2 pakettia)
1 tl suolaa
1–2 rkl sokeria tai siirappia
5 dl grahamjauhoja
6–8 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna hiiva joukkoon. Lisää mausteet ja grahamjauhot. Alusta vehnäjauhot ja öljy taikinaan käsin. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
- Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa tasaiseksi ja notkeaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo tangoiksi. Leikkaa tangot viipaleiksi ja pyörittele sämpylöiksi.
- Kohota sämpylät lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Paista 225°C:ssa noin 10 minuuttia.
0.06 kg CO2 ekv
- Energia 162 kcal/annos
- Rasva 3.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.4 g
- Sokerit 1.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Natrium 130.8 mg
- Kalsium 8.2 mg
- Rauta 1.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 dlRypsiöljy
-
7 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
5 dlJauho, grahamjauho
-
1 1/2 rklSokeri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
25 gHiiva
-
5 dlVesi, vesijohtovesi