Hävikkifoorumi: Puolitetaan ruokahävikki!
Hävikkifoorumi koulutus järjestetään 12.9.23 klo 18.-19.30 teams-yhteydellä. Koulutuksessa ruokamartat tai muut vapaaehtoiset oppivat ajankohtaista, uutta tietoa ruokahävikistä. Keskustellaan suunnitelmallisuudesta ja ideoidaan ruokahävikin vähentämistä. Koulutuksessa pohditaan marttojen mahdollisuutta vaikuttaa ruokahävikin vähentämiseen. Ketjukoulutus on osa Hävikkifoorumi-hanketta. Ilmoittaudu mukaan!
Miksi tarvitaan puhetta ruokahävikistä?
Ruokahävikki on tuhlausta. Siinä heitetään pois luonnonvaroja ja työtä. Suomalaisilla syntyy ruokahävikkiä noin 25 kg vuodessa. Kaikilla ei hävikkiä synny ja toisilla taas bioroskikseen tai pihakompostiin tai pahimmillaan sekajätteeseen päätyy tuplasti tuo määrä. Jaetaan siis yhdessä/jaamme vinkkejä, miten ruokahävikkiä voi vähentää!
Kuuntele(mme), miten henkilö suunnittelee ruokaostoksia, miten hän säilyttää ruokaa, miten hän suhtautuu päiväysmerkintöhin. Olisiko näissä kohdissa vinkkaamisen paikkoja? Onko hänellä taitoa tehdä hävikkiannoksia, rohkeutta järjestää ”jämäaterioita”? Kannusta ja vinkkaa!
Haluamme yhdessä puolittaa ruokahävikin Suomessa vuoteen 2030 mennessä!
Ikäraja
Ei ikärajaa